Headlines News :
Home » » Şimdi Kıymalı Taze Fasulye Tarifi Zamanı

Şimdi Kıymalı Taze Fasulye Tarifi Zamanı

Written By aybik on 21 Haziran 2013 Cuma | 6/21/2013 10:27:00 ÖÖ



kıymalı taze fasulye tarifi
 Ohhh, kardeş misafir olunca harika bir yemek sunmak bize düşer. Yaz yemeklerinden taze fasulye bu sefer daha da besleyici olması açısından kıymalı olarak çıkıyor karşımıza. Kıyma güzel olunca iyice lezzetlenen taze fasulyenin tadına da doyum olmuyor. Aslına bakarsanız zeytinyağlı taze fasulye yazın favorimdir. Çalışan bayanların kurtarıcısı olan buzluklar yaz tazeliklerini koruyan bu tatları ile hayatımıza çoktan girdi bile. Bende son demlerini yaşan buzluktaki donmuş taze fasulyeden kullanmalıyım. Bitirelim ki zamanı geldiğinde yenisini hazırlayabilelim.

Şimdi kıymalı taze fasulye tarifi için malzemeler diyelim;
buzluktam çıkarılmış taze fasulyeler


1kg. taze fasulye ( yarım da olabilir eğer az kişiyseniz)
250 gr. Kıyma (buzluktan çıkarttım, mikrodalga ile buzunu erittim)
1 soğan (rondodan geçirelim ya da minik minik doğrayalım )
2-3 domates ( 1 adet kocaman domates kullandım)
1 adet patates ( küp küp doğra)
1 kaşık biber,1kaşık domates salçası ( yaz olması nedeniyle kullanmadım, dileyenler eklesin )
tuz, 1 su bardağı sıcak su
birazda (iki yemek kaşığı) zeytinyağ kullandım ( daha öncede söylemiştim has zeytinyağı geliyor bana)


 
kıymanız hazır ise kavurmaya başlayalım
 
kavrulmuş kıyma( iyice kavurun ki kokusu kalmasın )

soğanları hazırlayın





 
soğanı tencerenin bir köşesinde kavurun ve kıymaya ekleyin

doma-tesleri rendele ya da rondola




tencereye ekle ve kavur, suyunu çeksin biraz




sonra hepsini karıştır ve bir ya da iki dakka kavur



patatesleri küp küp kes
kıymalı fasulye tarifi için fasulyeyi ekle, patatesleri de ekle
 
karıştır ve devam et yanmamasına dikkat et sonrada bir su bardağı sıcak su ilave et (istersen su miktarını arttır ya da azalt)
Kıymalı taze fasulye tarifi;

Kıymanız donuksa mikrodalga ile eritin. Değilse kavurun. Bu sırada soğanı rondodan geçirin.( bıçakla da minik minik doğrayabilirsiniz) Ardından domatesi rondodan geçirin.  (rendeleyebilirsiniz) Kıyma kavrulduktan sonra soğanı tencerenin bir kenarında kavurun, ardından domatesleri iyice kavurun ve kıyma, domates soğanı karıştırın. Bir dakika kadar beraber kavurun. Ardından sudan geçirilmiş taze fasulyeleri tencereye koyun. Kabukları soyulmuş ve küp küp haline getirilmiş patatesi de ekleyin. Karıştırın. İki üç dakika kavurun. Ardından bir su bardağı sıcak suyu ekleyin. İsteyen su miktarını azaltıp, çoğaltabilir.Yaklaşık 25-30 dakikaya pişmiş oluyor. Pişme belirtisi harika bir yemek kokusunun başlamasıdır.

Yanına mis gibi tane tane şehriyeli pilav da oldu mu tamamdır kıymalı taze fasulye ( yazılarımızda tarifi var bakabilirsiniz), acı biber turşusu ile servis edebilirsiniz. 
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.