Headlines News :
Home » , » Sebzeli Çin Eriştesi Tarifi ( Tavuklu noodles )

Sebzeli Çin Eriştesi Tarifi ( Tavuklu noodles )

Written By aybik on 1 Temmuz 2013 Pazartesi | 7/01/2013 12:21:00 ÖS



Sebzeli Çin Eriştesi Tarifi
 Sebzeli Çin Eristesi tarifi, En pratiğinden anlatacağım sizlere hanımlar. Çalışıyor musunuz ya da eve geldiniz ve hemen yemek yapmanız gerekiyor hadi bakalım malzemelerimiz de neler var. Ben bulduğumda paket paket alırım noodlesları. Sonradan keşfettiğim ve çok beğendiğim bir tat. Hazırları satılıyor hemen sıcak su ile yapılıyor hiç beğenmedim açıkçası. Bu nedenle çin eriştesini sebzeli noodles ya da tavuklu çin eriştesi olarak ben hazırlıyorum. Birazdan detaylı olarak sizlere anlatacağım. Pratik aslında bir bakıma makarna kıvamında. Ondan daha ince ve tadı hafif farklı. Çin makarnası diye de adlandırılabiliyor. Dışarıda restoranlarda yedikleriniz kadar lezzetli oluyor hanımlar. Tat garantili. İsterseniz malzeme arttırımı yapabilirsiniz.

Sebzeli Tavuklu Çin Eriştesi Tarifi Malzemeleri;
 Ortalama iki kişilik tarifi ileteceğim sizlere.
1 Paket Nooodles ( paketin içinde  kare kare oluyor ve ben iki kişi 3 adet kullanıyorum. Migroslardan temin edebilirsiniz) Resimlere bakmayı unutmayın.
2 parça göğüs incik ( oldukça lezzetli oluyor)
2 adet Yeşil biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan ( isteyen taze kullansın)
250 gr. Mantar
Tuz, karabiber,
Soya sosu
Migroslarda bulabileceğiniz Noodles

Bu da paket içindeki çin eriştesi

Tek parça halinde çin eriştesi ( Bundan 3 adet kullandık )

Makarna gibi haşladık. Tuz çok çok az ilave edebilirsiniz.

Tavukları uzun uzun keselim.

 
Vog tavadakızartalım

Havuçları uzun uzun keselim.

Yaşil Biberleri keselim.

Tavuklarla biber ve havçları karıştıralım

Soğanları keselim ve tavaya ekleyelim

Kullanacağım soya sosu budur

Soya sosunu en son ekleyelim tavaya.
soya sosu ile iyice karıştırın

haşlanmış noodlesları soya soslu tavuk ve sebzeler ile karıştırın

iyice yedirin sosu
Sebzeli Tavuklu Çin Eriştesi Tarifi;
Aşama aşama anlatıyorum sizlere Yukarıda bulunan resimlere de mutlaka bakın. Resimli anlatımlarımız ile daha iyi hazırlayabilirsiniz. Püfü, çok tuz eklemeyin soya sosu zaten tuzlu olacak.
·         *  Tencereye suyu koyun ve makarna yapar gibi 3 adet çin eriştesini kaynar suya koyun ve kaynatın. Yaklaşık makarna süresince fakat damak tadınıza göre daha iyi ayarlayabilirsiniz. Tuz atın içine biraz. Soya sosu ekleyeceğimiz için tuz kullanmayabilirsiniz.
·         *  Aynı zamanda iki kişi için aldığınız tavukları uzun şeritler halinde kesin.
·         *  Tavada az yağda tavukları kızartın. ( Vog tavada olursa daha güzel olur) Seramik tava kullanıyorum. Harika sonuç veriyor.
·       *   Mantarları istediğinize göre kesin fakat çok küçük kesmeyin. Tavuklar biraz renk değiştirince atın içine mantarları.
·       *    Bir yandan biberleri uzun uzun julyen doğrayın.
·       *   Havuçları uzun uzun doğrayın.
·       *   Soğanları halka halka kesin ya da yarım ay şeklinde iri iri doğrayın.
·       *   Tavuklar kızarınca, mantarlar biraz pişmeye yakınken havucu, biberi ve soğanları atın içine. Kavurun.
·       *   Böylece hepsini bir arada kavurun.
·        *  Sebzeli erişte için haşladığımız erişteleri unutmayın. Çıkarıp iyice süzün. (suda yıkamayın)
·       *  Sebzeleri az soteleyelim hafif sert olsun. Tavuklarda pişince içine soya sosundan ilave edelim. Sevenler bolca koysun. Yeni deneyenler daha az ilave edebilir. Karıştırın ve içine süzdüğünüz Çin eriştelerini ilave edin. Vog tavanın içine devam edin. İyice karıştırın ve sıcak servis edin.
 Tavuklu Çin Eriştesini sıcak servis adin
Not: uzun gibi görünüyor fakat çok pratik.
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.