Harikalar bence, mücverlerin bitmiş hali, iyi kızarmışlar. |
Şu aralar yoğunluğum olduğundan henüz kendi fotolarım yok. Burada sizlere en basit gibi görünen yemeklerin tarifleri ile iletiyoruz. Aralarında ilginç ve yenilikçi olan tariflerde olacak, geleneksel annaneci tariflerde olacak. Her yemek bir sanattır. Unutmayalım. İşte Hafize’den bir tarif daha;
Kabakların çıktığı zaman en güzel yemeklerden hatta
atıştırmalıklardan biridir bu tarif. Mücver tarifi yazımızı merak edenler hemen
okusunlar ve uygulasınlar. Basit besleyici ve harika.
Mücver için Malzemeler;
Her yemek bir sanattır sözünün karşılığı değil mi tablo gibi. (malzemelerin tabak içindeki halleri) |
2 Orta Boy Kabak
1 Orta Boy Havuç (isteyen eklemeyebilir)
5 Tane Küçük Boy Taze Soğan
2 Yumurta
10 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tuz,Karabiber,1Küçük Diş Sarımsak (isteğe bağlı) Nane, Kekik
(isteğe bağlı)
Kabakları ve
havucu rendeliyoruz sularını sıkıp yumurtayı ve unu diğer malzemeleri ekleyip
bir harç elde ediyoruz. Kızmış yağa harçtan kaşıkla parçalar alıp yağda
kızartıyoruz. Kızaranları peçete serdiğimiz bir kabın içine alırsak fazlalık
yağlarında gitmesini sağlamış oluruz. (Mücverlerimizi kızartırken ocağımızı
orta ateşe alalım ki mücverlerimizin içleri de pişsin)
İşte sona doğru, o nefis tada ulaşmadan önceki hali. Buradan da tabaklara. Tabaklarda peçete mutlaka olsun. Yağı çekmesi için hanımlar. |
AFiYET
OLSUN HANIMLAR
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !