Bayat Ramazan Pidesi Nasıl Değerlendirilir ? |
Şimdi resimlerden takip etmeniz en mantıklısı fakat yazılı olarak da anlatacağım sizlere.
Bayat Ramazan Pidesi Nasıl Değerlendirilir ? Eğer yanında başka birşey yoksa 2 kişiliktir. Çorba falan varsa 3 ya da 4 kişilik olabilir.
Bayat Pide ile yapılan yemek için malzemeler ;
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Zeytinyağ ( margarin olabilir )
- Taze karabiber, tuz
- Ramazan Pidesi ( Bayat olsa daha iyi olabilir )
- Pidenin üst kabuğunu kenarları hariç çıkarıyoruz. ( Resimlere bakın )
- Ortasına zeytinyağı ya da margarini sürüyoruz.
- Tavada yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, minik doğranmış domatesleri, biberleri ekliyoruz. Kavuruyoruz. En son mantarları kesip ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Pidenin içine hazırladığımız mantarlı içi döküyoruz.
- Hafif ısıtılmış fırına veriyoruz. Biraz ısınıp çıtırlaşınca fırından çıkarıyoruz.
- Bıçakla ya da pizza keseceği ile kesiyoruz.
- Yanına da şöyle güzel bir ayranla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bayat Pidenin Üzerini kesin Kabuğundan Ayırın |
Pidenin Kabuğunu Kesmenize Yardımcı Olabilir |
Yağlayın |
Mantarları Kesin |
Domatesleri Minik Minik Doğrayın |
Biberleri Kesin |
Minik Minik Doğrayın ve Kavurun |
Hepsini Ekleyin ve Kavurun |
Malzemeler Pişsin |
Kesilmiş Pidenin içine Dökün |
Fırına Koyun Biraz Çıtırlaşsın |
Afiyet Olsun |
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !