|
Sebzeli Çin Eriştesi Tarifi |
Sebzeli Çin Eristesi tarifi, En pratiğinden anlatacağım sizlere hanımlar. Çalışıyor
musunuz ya da eve geldiniz ve hemen yemek yapmanız gerekiyor hadi bakalım
malzemelerimiz de neler var. Ben bulduğumda paket paket alırım noodlesları.
Sonradan keşfettiğim ve çok beğendiğim bir tat. Hazırları satılıyor hemen sıcak
su ile yapılıyor hiç beğenmedim açıkçası. Bu nedenle çin eriştesini sebzeli
noodles ya da tavuklu çin eriştesi olarak ben hazırlıyorum. Birazdan detaylı
olarak sizlere anlatacağım. Pratik aslında bir bakıma makarna kıvamında. Ondan
daha ince ve tadı hafif farklı. Çin makarnası diye de adlandırılabiliyor.
Dışarıda restoranlarda yedikleriniz kadar lezzetli oluyor hanımlar. Tat
garantili. İsterseniz malzeme arttırımı yapabilirsiniz.
Sebzeli Tavuklu Çin Eriştesi Tarifi Malzemeleri;
Ortalama iki kişilik tarifi ileteceğim sizlere.
1 Paket Nooodles ( paketin içinde kare kare oluyor ve ben iki kişi 3 adet
kullanıyorum. Migroslardan temin edebilirsiniz) Resimlere bakmayı unutmayın.
2 parça göğüs incik ( oldukça lezzetli oluyor)
2 adet Yeşil biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan ( isteyen taze kullansın)
250 gr. Mantar
Tuz, karabiber,
|
soya sosu ile iyice karıştırın |
|
haşlanmış noodlesları soya soslu tavuk ve sebzeler ile karıştırın |
|
iyice yedirin sosu |
|
Sebzeli Tavuklu Çin Eriştesi Tarifi;
Aşama aşama anlatıyorum sizlere Yukarıda bulunan resimlere
de mutlaka bakın. Resimli anlatımlarımız ile daha iyi hazırlayabilirsiniz. Püfü,
çok tuz eklemeyin soya sosu zaten tuzlu olacak.
·
* Tencereye suyu koyun ve makarna yapar gibi 3
adet çin eriştesini kaynar suya koyun ve kaynatın. Yaklaşık makarna süresince
fakat damak tadınıza göre daha iyi ayarlayabilirsiniz. Tuz atın içine biraz.
Soya sosu ekleyeceğimiz için tuz kullanmayabilirsiniz.
·
* Aynı zamanda iki kişi için aldığınız tavukları
uzun şeritler halinde kesin.
·
* Tavada az yağda tavukları kızartın. ( Vog tavada
olursa daha güzel olur) Seramik tava kullanıyorum. Harika sonuç veriyor.
· *
Mantarları istediğinize göre kesin fakat çok
küçük kesmeyin. Tavuklar biraz renk değiştirince atın içine mantarları.
· *
Bir yandan biberleri uzun uzun julyen doğrayın.
· *
Havuçları uzun uzun doğrayın.
· *
Soğanları halka halka kesin ya da yarım ay
şeklinde iri iri doğrayın.
· *
Tavuklar kızarınca, mantarlar biraz pişmeye
yakınken havucu, biberi ve soğanları atın içine. Kavurun.
· *
Böylece hepsini bir arada kavurun.
· *
Sebzeli erişte için haşladığımız erişteleri
unutmayın. Çıkarıp iyice süzün. (suda yıkamayın)
· *
Sebzeleri az soteleyelim hafif sert olsun. Tavuklarda
pişince içine soya sosundan ilave edelim. Sevenler bolca koysun. Yeni
deneyenler daha az ilave edebilir. Karıştırın ve içine süzdüğünüz Çin eriştelerini
ilave edin. Vog tavanın içine devam edin. İyice karıştırın ve sıcak servis
edin.
|
Tavuklu Çin Eriştesini sıcak servis adin |
Not: uzun gibi görünüyor fakat çok pratik.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !