mısır nasıl haşlanır |
Yaz geldi ya hanımlar bana da rahat geldi. Kış aylarının da keyfini
çıkarmayı öğrensem de yazın tadı tuzu bir başa oluyor. Gelelim bugün ki
konumuza Mısır nasıl haşlanır?
İki tarif vereceğim önce malzemelere bakalım;
Pazardan alınmış koçanlı mısırlarımız (biz bugün 2 adet
mısırla yapacağız),
Biraz tuz,
Tencere ve mısırları içine koyduktan sonra geçecek üzerine
geçecek kadar su
Mısırların koçanlarını ayıklayın.
Ayıklanmış mısırları
yıkayın.
Tencereye suyu koyun ve mısırları ister bütün ister ikiye
bölerek tencereye koyun.
Ben biraz tuz ekliyorum isteyen sonra da ekleyebilir.
Kaynarken içine biraz mısırın kabuğundan koyanda var rengi ve tadı güzel olsun diye.
Biz eklemedik zaten çok güzel oldu. Mısırlar harika koku salmaya başlayacak.
Mısırlar pazardan ve koçanlı ( kardeşimin aldığı mısırlar) |
Kabuklarını temizleyelim, koçanları da kalmasın |
mısırları sudan geçirelim |
soyulmuş ve yıkanmış mısırları biz bölmeyi tercih ettik ( isterseniz bütün olarakda tencereye koyabilirsiniz) |
böyle daha kolay oluyor, kaynamaya başlayınca azıcık tuz akledik |
Düdüklü tencerede daha çabuk kaynar. Ben
normal tencere kullandım. Yaklaşık yarım saat kadar kaynadı. Süt mısır olduğundan
dolayı daha çabuk pişti. Siz yine de mısır pişerken sertliğine bir bakın derim
hanımlar.
Biz ilk yöntemi kullandık ( Mısır haşlama yöntemi 1) bu renge gelince ve mis kokular salınca pişmiş oluyor |
Şimdi gelelim ikinci yönteme. Bu yöntem biraz daha farklı ve
çabuk pişiriyor. Mısır nasıl haşlanır 2;
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
3 kesme şeker
4 mısır
Mısırları temizleyin, malzemeleri tencereye koyun ve
kaynatın.
Eğer bu yöntemi kullanacaksanız düdüklü tencere kullanın.
Zamandan tasarruf edersiniz. 15- 20 dk. Pişmesi yeterli. Lezzetli bir mısır
sizleri bekliyor olacak. Afiyet olsun. Sevgiler.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !