pişmiş ve servis edilmiş nohut yemeği |
Nohut yemeği için malzemelerimiz şöyle oluyor hanımlar.
(Etli isteyenler için sonra yazarız, sadece kuşbaşından biraz küçük eti kavurup
nohuta ekliyoruz)
Nohut yemeği tarifi malzemeleri;
İki su bardağı nohut
(markasını hatırlamıyorum, önceden alıp koymuşum saklama kaplarına ama çok
güzel çıktı)
Normal de yemek için bir paketin yarısı yeterli. (Benim ki
önceden haşlanıp buzluğa atılmışından)
1 ya da 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
1 Adet orta boy soğan
Sıcak su
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
İsteyen et suyu ilavesi yapabilir.
buzluktan çıkan haşlanmış nohut |
İşte malzemeler bu kadar basit ama yapılan yemek geleneksel
nohut ve harika bir tadı var. Şimdi ben çalıştığımdan dolayı pratik ve
besleyici yemekler hazırlıyorum. Kısa zamanda harika lezzetler için bu gerekli.
Besleyici olması ve vücutta bulunması gerektiğinden nohut baş tacımız. Yanına
da pilav tabi ki. Eeee salatasız olmaz. Bu tarifleri de sizlere ileteceğim(pilav ve çoban salata).
Basit ve bildiğimiz yemekler olabilir bu blogta. Bu bloğun amacı zaten bu. Bilmeyenlere
ya da kısaca nasıl hazırlanır,yemekler pratik olarak nasıl yapılır merak edenler için
hazırlanmıştır. Zaten evlerimizde hazırladığımız leziz ve besleyici yemeklerden
yapılmıştır. Yorumlarınız varsa bekliyorum hanımlar. Önerilerinizde olabilir tabi ki.
süzgeçe koyalım, sudan geçirelim |
soğanı doğra ve kavur, sonra salçayı ekle kavur |
nohutları ekle ve karıştır, buzları biraz erir (zaten sudan geçirmiştik) |
sıcak suyu koy ve kaynat, içi buz olan nohut eriyinceye kadar kaynat |
Nohut yemeği hazırlanışı;
İstediğimden daha fazla miktarda ki nohutu düdüklü tencerede
haşlıyorum. Haşlandıktan sonra, soğumasını bekliyorum. Bundan sonra buzdolabı
poşetlerine istediğim miktarlarda( bu da genelde iki kişilik oluyor)
ayırıyorum. Sera buzdolabı poşetlerini
kullanıyorum. Küçük, orta ve büyük olarak bu poşetler üçe ayrılıyor. Orta boy
olanını kullanıyorum. Gerekli olduğunda hop, çıkarıyorum. Tıpkı bugün olduğu
gibi. Sonra süzgece alıp sudan, mümkünse ılık sudan geçiriyorum ki buzluktaki
aldığı koku üzerinden gitsin. Soğanı
soyup, rondodan geçirip (rondo yoksa elinizde doğrayın) güzelce kavurun.
Fotolarda açık renkli çıkmış bizim ki. Sonra salçayı ilave edin ve kavurun.
Güzelce karıştırın, haşlanmış nohutları ekleyin. Biraz karıştırın ve sıcak suyu
ekleyin. Su miktarını isteğinize göre ayarlayın. Bir süre kaynatın. Çok değil
tatları karışıncaya kadar. Çok kaynatınca kabukları çıkıyor. Yanına da salata ohh mis gibi nohut yemeği tarifi
nasıl yapılır diyenlere özel hazırlanmıştır. Afiyet bal şeker olsun hanımlar. Beyler içinde geçerli tabi.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !