tane tane arpa şehriyeli pilav tarifi |
Pilav tarifi için neler gerekli malzemeler;
Az pilav yapacağımız için bir su bardağı pirinç (yıkanmış
olsun)
Arpa Şehriye (yoksa tel şehriye de olabilir, hatta her ikisi
de olabilir )
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı kadar Zeytinyağ (isteyenler tereyağ kullansın
ya da margarin)
arpa şehriyeleri ekleyelim, |
kahverengi bir hal alıncaya kadar kavuralım (dikkat edin çok çabuk kavruluyor) |
tüm malzemeler içinde |
biraz suyunu çekmiş ve pişiyor |
veeee son hali harika değil mi? |
Pilav Hazırlanışı;
Et suyu tablet ya da gerçek et suyu ( o zaman normal su
miktarını ayarlayıp yarı yarıya yapabilirsiniz)
Pirinçleri yıkayalım. Önceden biraz ılık suda ve tuzda
bekletebilirsiniz. Direk bekletmeden yapanlarda var. Nasıl alışırsanız öyle
gidiyor. Tencereye yağı ilave edin, sonra arpa şehriyeleri ilave edin ve
fotoğrafta göreceğiniz gibi, kahverengi oluncaya kadar kavurun. Üzerine suyunu
süzdüğünüz pirinçleri koyun. Karıştırın, birazda öyle kavurun. Üzerine 1,5 su
bardağı suyu koyun ve biraz tuz ilave edin. Kapağı kapatın ve pirinçlerin
yumuşamasını bekleyin. Göz göz olsun ve 7 ya da 8 dakika kadar pişsin. Yaklaşık
on beş dakika kadar demlensin ve sonrasında da karıştırılsın. Şekilli ikram edebilirsiniz, çorba kasesi en yakın ihtimal gibi görünüyor. Afiyet olsun
bakalım.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !