Papatya Ekmek Yapımı |
Ekmek Yapımı İçin Malzemeler
Yarım kilo un
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Paket Maya (Ben Kuru Maya Kullandım)
1 tatlı Kaşığı Şeker
1Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Cay Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Evde ekmek hazırlanışı( Mis mis)
Unumuzu katıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,1 su bardağı
ılık suyumuza suyumuza mayamızı ve şekerimizi koyup eritiyoruz, unumuzun içine
katıyoruz yavaş yavaş yoğurup diğer malzemelerimizi de katıyoruz, iyicene
yoğuruyoruz ve yumuşak hamur elde ediyoruz,30 dakika Mayalanmaya bırakıyoruz, fırın tepsimize
yuvarlak yapılarak Papatya şeklinde tepsiye yerleştiriyoruz, tepsimizde yaklaşık
20 -25 dakika yine mayalanmaya bırakıyoruz, önceden ısıtılmış fırında 190
Derecede Üstü Kızarıncaya Kadar. Hanımlar isterseniz üstüne susam veya çörek
otu da koyabilirsiniz. Fırından çıkarırken üstüne nemli bez örtüyoruz yumuşak
olması için. Afiyet olsun hanımlar :)))
Not: Hazır makinalar da yapımı daha da kolay , eğer yoksa fırında çok rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İçerisine kepek ile farklı ya da çeşitli tahıllar ile farklı bir ekmek tarifi yapabilirsiniz. Çiğdem içi koyabilir ceviz ile neşelendirebilirsiniz.
Özellikle çocuklarınıza sunabileceğiniz tuz miktarını ayarladığınız harika ekmekler sofranızda olacak. Üstelik istediğiniz şeklide verebilirsiniz. Sizin için bugün papatya şeklini seçmiş sevgili Hafize. Ellerine yüreğine sağlık.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !