Headlines News :
Home » , » Evde Ekmek Nasıl Hazırlanır ?

Evde Ekmek Nasıl Hazırlanır ?

Written By aybik on 19 Nisan 2013 Cuma | 4/19/2013 10:49:00 ÖÖ


Papatya Ekmek Yapımı
Ekmek Yapımı İçin Malzemeler
Yarım kilo un
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Paket Maya (Ben Kuru Maya Kullandım)
1 tatlı Kaşığı Şeker
1Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Cay Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Evde ekmek hazırlanışı( Mis mis)
Unumuzu katıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,1 su bardağı ılık suyumuza suyumuza mayamızı ve şekerimizi koyup eritiyoruz, unumuzun içine katıyoruz yavaş yavaş yoğurup diğer malzemelerimizi de katıyoruz, iyicene yoğuruyoruz ve yumuşak hamur elde ediyoruz,30 dakika  Mayalanmaya bırakıyoruz, fırın tepsimize yuvarlak yapılarak Papatya şeklinde tepsiye yerleştiriyoruz, tepsimizde yaklaşık 20 -25 dakika yine mayalanmaya bırakıyoruz, önceden ısıtılmış fırında 190 Derecede Üstü Kızarıncaya Kadar. Hanımlar isterseniz üstüne susam veya çörek otu da koyabilirsiniz. Fırından çıkarırken üstüne nemli bez örtüyoruz yumuşak olması için. Afiyet olsun hanımlar :)))

Not: Hazır makinalar da yapımı daha da kolay , eğer yoksa fırında çok rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İçerisine kepek ile farklı ya da çeşitli tahıllar ile farklı bir ekmek tarifi yapabilirsiniz. Çiğdem içi koyabilir ceviz ile neşelendirebilirsiniz. 

Özellikle çocuklarınıza sunabileceğiniz tuz miktarını ayarladığınız harika ekmekler sofranızda olacak. Üstelik istediğiniz şeklide verebilirsiniz. Sizin için bugün papatya şeklini seçmiş sevgili Hafize. Ellerine yüreğine sağlık. 
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.