Hafize yapmış yine yapacağını, uzaklarda olunca Türk lezzetlerini özlüyor galiba:) Neyse yakında gelecek buralara sanırım. Teşekkürler Hafize. Biliyorum ben hazırlıyorum bu bölümleri ve yazıları ama yazılarıma daha tariflerimi ekleyemedim. Sürprizlerimiz olacak hazırlıklarımız devam ediyor.
Afyon Lokumu Tarifi MALZEMELER;
Afyon Lokumunun hazırlanmış hali ( Nasıl Harika değil mi?çok lezzetli ) |
Hindistan cevizini önce tepsiye döküyoruz. |
Tüm malzemeleri hazırlayıp, tepsiye hindistan cevizlerinin üzerine döküyoruz. Sonrası lokum lokum. |
1 Litre süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızlı Falım Sakız (damla sakızı da
kullanabilirsiniz ben bulamadığım için falım sakız kullandım)
1 Yemek kaşığı margarin
Hindistan cevizi
Kirik fındık
YAPILIŞI
1 Litre sütümüzü,1 Su bardağı un ve 1 Su bardağı şekerimizi
iyice karıştırıp pişiriyoruz.1 Yemek kaşığı margarin, 1 paket vanilya, damla
sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alıyoruz ve 5 dakika mikserle çırpıyoruz.
Tepsimize bol hindistan cevizini serpiyoruz, üstüne muhallebimizi döküyoruz. Buzdolabında
bir gece bekletirsek katlanırken zorluk çekmezsiniz. Servis yapacağımız zaman
üzerine fındık serpiyoruz. İstediğimiz genişlikle keserek spatula yardımı ile
rulo yapıyoruz. Afiyet olsun hanımlar…
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !