Headlines News :
Home » » Afyon Lokumu Tarifi ( oy oy oyyyy nasıl leziz bir tarif bu?)

Afyon Lokumu Tarifi ( oy oy oyyyy nasıl leziz bir tarif bu?)

Written By aybik on 24 Nisan 2013 Çarşamba | 4/24/2013 10:07:00 ÖÖ

 Hafize yapmış yine yapacağını, uzaklarda olunca Türk lezzetlerini özlüyor galiba:) Neyse yakında gelecek buralara sanırım. Teşekkürler Hafize. Biliyorum ben hazırlıyorum bu bölümleri ve yazıları ama yazılarıma daha tariflerimi ekleyemedim. Sürprizlerimiz olacak hazırlıklarımız devam ediyor.
Afyon Lokumunun hazırlanmış hali ( Nasıl Harika değil mi?çok lezzetli )
Hindistan cevizini önce tepsiye döküyoruz.
Tüm malzemeleri hazırlayıp, tepsiye hindistan cevizlerinin üzerine döküyoruz. Sonrası lokum lokum.
 Afyon Lokumu Tarifi MALZEMELER;
1 Litre süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızlı Falım Sakız (damla sakızı da kullanabilirsiniz ben bulamadığım için falım sakız kullandım)
1 Yemek kaşığı margarin
Hindistan cevizi
Kirik fındık
YAPILIŞI
1 Litre sütümüzü,1 Su bardağı un ve 1 Su bardağı şekerimizi iyice karıştırıp pişiriyoruz.1 Yemek kaşığı margarin, 1 paket vanilya, damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alıyoruz ve 5 dakika mikserle çırpıyoruz. Tepsimize bol hindistan cevizini serpiyoruz, üstüne muhallebimizi döküyoruz. Buzdolabında bir gece bekletirsek katlanırken zorluk çekmezsiniz. Servis yapacağımız zaman üzerine fındık serpiyoruz. İstediğimiz genişlikle keserek spatula yardımı ile rulo yapıyoruz. Afiyet olsun hanımlar…
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.