Headlines News :
Home » » Krep Nasıl Hazırlanır?

Krep Nasıl Hazırlanır?

Written By aybik on 28 Mayıs 2013 Salı | 5/28/2013 11:34:00 ÖÖ

Bu güzel krep tarifi için yazımızı okuyun.....
     
  Sevgili okurlarım, dostlarım yemek yoldaşları. Sanırım birçok kişi kolay krep yapımını biliyordur. Fakat burada amacımız en doğru ve en lezzetli tatlara ulaşmaktır. Arada paylaşalım ve en güzel tatları sunalım sevdiklerimize. Sizlerde paylaşmak isterseniz tariflerinizi gönderebilirsiniz. Önerilere açığız. Bununla ilgili bir yazı da gireceğim nete. Bloğumuzda en sevdiğimiz tatları beraber paylaşalım. Sadece tatlar değil diğer tüm mutfak kullanım ürünleri hakkında bilgiler verelim. Ürünlere göz atalım ve en sağlıklısına ulaşalım. 

   Arkadaşlar şimdi gelelim kolay krep yapımına. Yeni evlenenler ya da yemek yapmayı öğrenenler için hemen hazırlanan özellikle kahvaltı sofralarına çok yakışan hemen yap, pişir ye örneği. Tadı un ve yumurtadan olduğundan dolayı ilk yediğinizde farklı gelebilir. Şunu da belirteyim ki, aslında öncelikli olan el alışkanlığı. ilk başlarda zorlansanızda eliniz alışınca çok çok basit. 
   
  Hemen malzemelere gelelim; 
     2 adet yumurta ile başlayalım
     2 su bardağından biraz az un ilave edelim
     1 su bardağı su ( olmadan da deneyebilirsiniz)
krep içi hazırlanmış hali
     1 su bardağı süt,
     1 çay kaşığı tuz,
      kızarması için gerekli olan önemli malzeme margarin (tereyağ olabilir, zeytinyağ   olabilir, tereyağda iyi sonuç alınıyor)


   Krep içi nasıl mı hazırlanıyor? İşte böyle;
Un su ve sütü kaba alalım ve çırpma telleri ile iyice karıştıralım. Topaklanma olmasın lütfen. 
Yumurtayı da ekledikten sonra karıştıralım.
Biraz da tuz oldu mu işte hazır. Yok yok  daha olmadı, sırada pişirme aşaması var. 
Pişirme için tavaya ki bu tava krep tavası olursa daha iyi sonuç alırsınız. Olmasa da olur:) Biraz margarin koyalım. Yayalım margarini. Her yerine değsin. 
Bir kepçe hazırlanan içten (kek kıvamından daha cıvık olmalı) alalım ve tavaya dökelim. Biraz kızardıktan sonra hooop çevirelim. Çeviremeyenler kalmasın hanımlar. Düz tahta yumurta çeviricilerini kullanabilirsiniz. Nerede kolaylık hoooppp bizler oraya. 
İşte harika bir krep hazır. Omlet sevmeyenlere alternatif bir yiyecek.
    NOT: Tuz yerine şeker koyalım, o zaman reçelle ya da nutella ile yiyelim. İyi ki varsın nutella
             Yorumlarınızı ve önerilerinizi ve püflerinizi bekliyorum hanımlar.....


zeytinyağ tercih edenler için
Krep yanında servis edilen olmazsa olmazlar....



İşte mükemmel sonuç.. afiyet olsun....
Paylaşmak Güzeldir :

1 yorum:

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.