Headlines News :
Home » » Kıymalı Bezelye Tarifi

Kıymalı Bezelye Tarifi

Written By aybik on 12 Temmuz 2013 Cuma | 7/12/2013 03:38:00 ÖS



Kıymalı Bezelye Tarifi
Kıymalı bezelye tarifi için bugün konserve kullandım.  Yemek Tariflerimiz ile sizinleyiz hanımlar. İndirim vardı dayanamadım aldım. Harika çıktı. Tarihi falanda yakın değildi hani. İndirimde olan ürünleri alırken dikkat edin son kullanma tarihleri yakın olabiliyor. Tukaş’ın konservesini kullanmışım, bu aralar dikkat ettim de Tukaş ürünleri oldukça fazlalaşmış mutfağımda. Oldukça memnun kalmışım demek ki. Acil durumlarda çok işime yarıyorlar. Yoksa tazesini kullanıyorum. Ama ne yalan söyleyeyim ayıklaması yok derdi yok işte. 
Tukaş Bezelye Kullandık

 1 Adet Kurusoğan

1 Adet Patates

Yarım Demet Dereotu

Bir Kaşık Salça ( Domates artı biber salçası )

Yağ İlave Edelim

Konserve Bezelye Yıkayalım

Soğanları Kavuralım

Patatesleri Keselim

Dereotunu Doğrayalım

Kavrulmuş Soğana Kıyma Ekleyin ve Kavurun

Kıyma bu rengi Almalı

Salça Eleyin Kavurun

Patates Ekleyelim

Bezelyeleri Ekleyelim

Sıcak Su Ekleyelim

Kaynasın ve Altını Kısıp Kısık Ateşte Pişirelim

Pişince de Doğradığımız Dereotunu Ekleyelim ve ocağı kapatalım.
Eğer taze bezelye olsaydı kabuklarını soyarak başlayacaktık işe. Şimdi ise kapağı aç ve hemen yıka hemen kullan özelliğine sahip. 
Kıymalı Bezelye Tarifi Malzemeleri ;
  •  1 Adet kuru soğanı doğrayın.   
  •  1Adet patatesi minik minik doğrayın, dereotunu da minik minik doğrayın ayrı bir kaba alın ve bekletin.
  •  Dereotunu en son kullanacağız.
  • Kıymayı kavurmakla başlayalım önce.
  • İyice kavuralım kokusu kalmasın. İkincisi soğanları kavuralım. Sararsın. Eski tabi de pembeleşene kadar kavuralım. İsteyen önce soğanı da kavurabilir. En son salçayı kavuralım. Hepsini karıştıralım, yıkanan bezelyeleri ve doğranmış olan patatesleri ekleyelim tencereye.
  • Varsa havuç da ekleyebilirsiniz. Küçük doğranmış olsun.
  • Karıştıralım ve bir dakika kadar öyle kavuralım. İçine tuz ilave edip birazda sıcak su ekleyelim. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 20 dakika kadar pişirelim. Taze ise 5 dakika kadar fazla pişirebilirsiniz.
  • Piştikten sonra içine doğradığımız dereotunu koyalım ve ocağın altını kapatalım.

Not: Kıymalı Bezelye tarifi için  Dereotunu en son ilave ediyoruz ki değeri yok olmasın. Şimdiden afiyet olsun. Kıymasız da hazırlayabilirsiniz. Harika bir yaz yemeği oluyor.
Bezelyenin Pişmiş Hali... Afiyet Olsun...
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.