|
Şaftali ve Karadut Sunumu |
Mis kokulu yaz meyvelerini konuk ettim bugün. Mutfağımın en
gözde parçaları olan meyvelerden Şeftali ve Karadut tabağımın rengiyle de
harika bir uyum içine girdi. Şeftali ve Karadut’un faydalarından bahsedelim
derim. Şaftalinin faydalarından bahsetmeden önce u meyvenin gülgillerden olduğunu eklemek istiyorum. Tüm meyveleri mutfağınızdan eksik etmeyin hanımlar. Misafirlerinize
çıkarabileceğiniz en güzel ikramlardan. Tabi Şeftalinin çekirdeğini ayırmış ve
bölmüş olmanız tercih meselesi. Dileyen suyunu da çıkarabilir. Konakta da
Karadut Şerbeti içmeden olmaz. Tarihi Kemeraltının Orijinal Karadut Şerbetini
bulursanız kaçırmayın derim hanımlar.
|
Şaftalileri çekirdeklerinden Ayırdık ve Keserek Servis Ettik |
|
Karadutlar harika Görünüyor |
Şimdi hazmı kolaylaştıran, bağırsakları yumuşatan, sindirim
sistemine iyi gelen, betakaroten içeren, kanı temizleyen, gut için yararlı
etkisi olan, lutein ve zeaksantin içeren ( göz için yararlı ) bu meyveden neden
yemeyeceksiniz hanımlar.
|
Farklı Tatla Farklı Lezzetler |
Karaduta gelince karadutun faydaları arasında en önemli
özelliği antioksidan olması. Bu da daha geç yaşlanmanızı sağlıyor. Yani sizin
onlarca para verip satın aldığınız kremlerin losyoların içinde kullanılıyor.
Diğer bir faydası da bazı kanserlere karşı hücre yapısını koruması. Bu konuda
çok detaya giremiyorum. Daha çok tıbbi bilgi olduğundan dolayı doktorunuza
danışmanızı tavsiye ederim. Karadut şurubu faydaları arasında ise diş eti iltihabına
iyi gelmesidir. Bu konu da ise Şirince
Köyünde yerli halkın hazırlayıp sattığını biliyorum. Eğer yolunuz düşerse
mutlaka deneyin derim. Kişisel bilgim olarak karadut yediğinizde ağız
yaralarınız daha çabuk geçiyor. Aklınızda dursun derim. Bugünlük meyve
bölümünden yazımız bu kadar hanımlar. Afiyet olsun, faydalı faydalı, faydalı meyveler mutfağınızdan çıkmasın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !