Headlines News :
Home » , » Klasik Mozaik Pasta Tarifi

Klasik Mozaik Pasta Tarifi

Written By aybik on 10 Temmuz 2013 Çarşamba | 7/10/2013 10:58:00 ÖÖ



Klasik Mozaik Tatlısı Tarifi
Klasik Mozaik Tatlısı Tarifi ucundan kaçamak yapılmış
Bu kadar basit ve harika bir tatlı yapımı daha var mı acaba? İsterseniz meyveli ikram edin isterseniz üzerine çikolata sosu yapın isterseniz de portakal kabuğu rendeleyin malzemelerin içine.

Klasik mozaik pasta tarifi malzemeleri ;
Klasik Mozaik Tatlısı Bittiğinde Harika Bir Görüntüsü Oluyor
  •  100 gr yağ (Ülker katı yağ kullandık, erittik )
  • 1 Yumurta ( Sevmeyen kullanmasın )
  • 3 yemek kaşığı Kakao ( Ülker Kakao  harikadır)
  • 2 paket pötibör bisküvi ( Yine ülker süper )
  •  1,5 Süt ( bu Migros süt )
  •  3 yemek kaşığı şeker
·           
    






          Mozaik pasta nasıl yapılır diyenlere cevabım çok kolay olur. Malzemelerin resimleri aşağıdadır.




 1-) Yumurta, şeker ve sütü karıştır
2-)Kakao ekle




Tüm malzemeleri karıştır

kakolu pötibör bisküvi elle kır
sade pötibör bisküvi elle kır



      
Bu koyu kıvam olana kadar tencerede karıştır

Bir kabın içine al ve pötibör ile sosu karıştır

Streç Film Al

Karışımı Üzerine Dök

Kapat

Güzelce Sar

Mozaik Pastaya Şekil Ver

Kenarlarını Kapat buzluğa koy, iki saat beklet

Dolaptan çıkar kes ve soğuk servis et


  •      İki renk pötibör bisküvi kullandık hanımlar. Beyaz ve kakaolu isteyen sadece beyaz pötibör kullanabilir. Elinizle kırın ve bir kapta bekletin.
  •         Ayrı bir kapta 1 yumurta, 100 gr. erimiş yağ (sıcak olmasın )3 yemek kaşığı şekeri karıştırın içine ben 3 yemek kaşığı kakao kullandım. Ülker ürünlerini beğenirim ve genelde tatlılarda kullanırım. Malzemeyi karıştırın.
  •       100 gr katı yağı nasıl bilebilirim diye düşünmeyin Ülker Bizim yağ paketinin arkasında yaklaşık        gramlar belirlenmiş. Ellişer gramlık olarak.Tencereye koy. Yaklaşık 10 dakikada koyu ıvam oluyor.
  •        Elle kırılmış bisküvileri ve bu karışımı birbirine karıştırın ve yoğurun.
  •   Streç bir film üzerine ya da alüminyum folyo kullanarak içine dökün, sarın ve şekil verin. Hemen şekil almazsa azıcık dolapta bekletin ve öyle şekil verin.
Bizimki tatlı delisi olduğundan bende şerbetli tatlıları çok sevmediğimden bir de çalıştığımdan çareyi pratik tatlı tariflerinde buldum. Pratik tatlı tarifi içinde en kolayı da klasik mozaik tatlısı tarifi geldi aklıma. Ramazan ayında yazdığım için bu yazıları pratik Ramazan tatlısı da diyebilirim. Hafif olması iftardan sonra ilk yenilebilecek tatlı olmasını sağlıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Not: Buzlukta 2-3 saat bekletin. İkram etmeden önce 5 dakika kadar buzdolabına indirin. Soğuk servis edin. Meyveli isteyenler yanına örneğin çilek koyarak ikram edebilir. Nım nım nımmm…

Afiyet Olsun
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.