Zeytinyağlı Domates Dolması |
Tarifimiz Zeytinyağlı domates dolması tarifidir. Yaz
yemeğidir. Taze mis tarla domatesleri harikadır. Mis kokulu kocaman
olanlarından alırsanız harika olur. Orta boyda ideal olabilir. Pişince biraz
küçülüyorlar.
Şimdi gelelim yaz yemeklerinden mis kokulu zeytinyağlı
domates dolması tarifine;
Zeytinyağlı
domates dolması için malzemelerimiz;
8-10 adet orta boy domates
(içlerini ve kapaklarını atmayın)
2 adet orta boy kuru soğan
maydanoz
1 tutam kuru nane
Her domates için 1 çorba kaşığı
pirinç
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 su bardağı
Zeytinyağı (daha az kullanılabilir)
Zeytinyağlı domates dolması yapılışı;
Domatesleri yıkayın. Üst kapağını kesin ve ayırın,
sakın atmayın. En son kullanacağız. Domateslerin içini oyacak ile ya da kaşık
ile çıkarın. Domates püfü şudur, sakın kabuk kısımlarına çok yaklaşmayın ve
delmeyin.
Domates dolması içi için;
Pirinci yıkayın, süzün.
Soğanı rondodan geçirin.
Maydanozları kıyın.
Kalan domates içlerini eklemeyi unutmayın. (kapakları
dursun) İyice karıştırın.
Zeytinyağı ekleyin ve karıştırın.
İçi çıkarılmış domatesleri iç ile doldurun. Tencereye
yerleştirin. Yakın olmalı domatesler birbirine. Başta çıkarttığımız domates
kapaklarını en üste kapatın. Tencereye yaklaşık bir bardak kadar su, biraz
zeytinyağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pirinçler pişince altını
kapatın. Domates dolması tarifi servise hazırdır. Harika bir cacık ile servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !