Ohhh, kardeş
misafir olunca harika bir yemek sunmak bize düşer. Yaz yemeklerinden taze
fasulye bu sefer daha da besleyici olması açısından kıymalı olarak çıkıyor
karşımıza. Kıyma güzel olunca iyice lezzetlenen taze fasulyenin tadına da doyum
olmuyor. Aslına bakarsanız zeytinyağlı taze fasulye yazın favorimdir. Çalışan
bayanların kurtarıcısı olan buzluklar yaz tazeliklerini koruyan bu tatları ile
hayatımıza çoktan girdi bile. Bende son demlerini yaşan buzluktaki donmuş taze
fasulyeden kullanmalıyım. Bitirelim ki zamanı geldiğinde yenisini
hazırlayabilelim.
Şimdi kıymalı taze fasulye tarifi için malzemeler diyelim;
buzluktam çıkarılmış taze fasulyeler |
1kg. taze fasulye ( yarım da olabilir eğer az kişiyseniz)
250 gr. Kıyma (buzluktan çıkarttım, mikrodalga ile buzunu
erittim)
1 soğan (rondodan geçirelim ya da minik minik doğrayalım )
2-3 domates ( 1 adet kocaman domates kullandım)
1 adet patates ( küp küp doğra)
1 kaşık biber,1kaşık domates salçası ( yaz olması nedeniyle
kullanmadım, dileyenler eklesin )
tuz, 1 su bardağı sıcak su
birazda (iki yemek kaşığı) zeytinyağ kullandım ( daha öncede
söylemiştim has zeytinyağı geliyor bana)
kıymanız hazır ise kavurmaya başlayalım |
kavrulmuş kıyma( iyice kavurun ki kokusu kalmasın ) |
soğanları hazırlayın |
soğanı tencerenin bir köşesinde kavurun ve kıymaya ekleyin |
doma-tesleri rendele ya da rondola |
tencereye ekle ve kavur, suyunu çeksin biraz |
sonra hepsini karıştır ve bir ya da iki dakka kavur |
patatesleri küp küp kes |
kıymalı fasulye tarifi için fasulyeyi ekle, patatesleri de ekle |
karıştır ve devam et yanmamasına dikkat et sonrada bir su bardağı sıcak su ilave et (istersen su miktarını arttır ya da azalt) |
Kıymalı taze fasulye tarifi;
Kıymanız donuksa mikrodalga ile eritin. Değilse kavurun. Bu
sırada soğanı rondodan geçirin.( bıçakla da minik minik doğrayabilirsiniz)
Ardından domatesi rondodan geçirin. (rendeleyebilirsiniz) Kıyma kavrulduktan sonra
soğanı tencerenin bir kenarında kavurun, ardından domatesleri iyice kavurun ve
kıyma, domates soğanı karıştırın. Bir dakika kadar beraber kavurun. Ardından
sudan geçirilmiş taze fasulyeleri tencereye koyun. Kabukları soyulmuş ve küp
küp haline getirilmiş patatesi de ekleyin. Karıştırın. İki üç dakika kavurun.
Ardından bir su bardağı sıcak suyu ekleyin. İsteyen su miktarını azaltıp,
çoğaltabilir.Yaklaşık 25-30 dakikaya pişmiş oluyor. Pişme belirtisi harika bir yemek kokusunun başlamasıdır.
Yanına mis gibi tane tane şehriyeli pilav da oldu mu
tamamdır kıymalı taze fasulye ( yazılarımızda tarifi var bakabilirsiniz), acı biber turşusu ile
servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !