Tarhana çorbası tarifi ( ev apımı ) |
Ev tarhanasının çorbası için tarifimizi hazırlamadan önce,
harika bir çorba olan bu tarhananın sizin ve aileniz için ne kadar besleyici
olduğunu unutmayın. Tarhanayı evde hazırlamanız ve ev yapımı tarhana çorbası
kullanmanız en doğrusu. Sonuç en lezzetlisinden çıkar. Eğer yoksa ya da
bulamıyorsanız en güzeli hazırından olun. Şimdi ev yapımı tarhana çorbası nasıl
hazırlanır bir bakalım.
4-5 yemek kaşığı kuru tarhana,
4-5 su bardağı su,
İsteyen salça koyabilir( Biz kullanmadık),
Bir diş sarımsak,
Kuru nane, Tuz, kırmızı toz biber, acı pul biber ( isteyen
tatlı pul biber kullanabilir)
Besleyici sağlıklı çorba: Tarhana Çorbası |
İyice karıştırın |
yağda tarhana sosu hazırlayalım, aşağıdaki adımları takip edin. |
acı ya da tatlı pul biber ekleyelim |
tarhana çorbasına, tatlı biber ekleyelim |
kuru nane ekleyelim |
en son kaynayan tarhanaya yağda kızarmış kırmızı biberli naneli sosu ekleyelim, karıştıralım bir dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatalım |
Tarhana Çorbası tarifi;
4 veya 5 yemek kaşığı dolusu tarhanayı tencerenize koyun ve
yarım bardak oda sıcaklığında su ilave edin. Tarhanayı biraz içinde karıştırarak
eritin. Bir iki dakika da öyle kalırsa daha iyi olur ve daha kolay pişer. Kalın
suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar çorbayı karıştırın.
Bırakırsanız topaklanır. Kaynadıktan sonra bir adet sarımsak (dövülmüş olursa
daha iyi tat verir) ekleyin. İstediğiniz oranda tuzu da ekleyin. Karıştırın.
Sarımsak şimdi hazırlayacağımız yağ içinde de olabilir fakat bize biraz ağır
geliyor. Yağlı ve baharatlı sos için ister salça ekleyin ister eklemeyin. Biz
eklemedik. Zeytinyağını ayrı bir tavaya koyun, üzerine pul biber, tatlı toz
biber, kuru nane ekleyin ve hafif kızdırın. Bu karışımı daha sonra kaynamakta
olan tarhana çorbasına ekleyin. Tarhana çorbası birkaç dakika kadar böyle
kaynasın. Kıvamına bakın. Bazıları koyu bazıları daha sulu sever bu çorbayı. Üzeri
kaymak tutmaya başlayınca pişmiş demektir. Tencereyi ocaktan alın ve sıcak
servis yapın.
Not : Eğer çorbanız kalırsa bir gün sonra daha koyu kıvamlı
görürsünüz. İsterseniz yarım bardak sıcak su ile biraz daha kaynatın ve
kıvamını istediğinize göre ayarlayın. Eğer çocuklar içecekse acı pul biber
eklemeyebilirsiniz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !