Patlıcanlı Nohut Salatası Tarifi |
Şöyle
besleyici harika bir salata için hazırsanız hanımlar Nohut salatası tarifini
farklı salata tarifleri adı altında sizlere iletmek isterim. Çok sevdiğimiz
nohut yemeğinin bir de salatasını tadın bakalım. Dilerseniz hemen malzemelere
geçelim.
Patlıcanlı Nohut
Salatası Tarifi için Malzemeler;
1 su bardağı nohut (suya koyalım
yumuşayınca haşlayalım )
nohut salatası için haşlanmış nohutlarımız |
3-4 adet patlıcan ( hazır tukaş kullandım közlenmiş patlıcan)
3 adet közlenmiş kırmızı biber (
Hazır kullandım harika tadı var)
Yarım demet maydanoz ( İstediğiniz
ölçüde de kullanabilirsiniz )
3-4 sap taze soğan ( izde kalmamış
kuru soğan kullandık )
5-6 adet kornişon turşu (
Kullanmadık ama varsa, mutlaka kullanın )
1 yemek kaşığı nar ekşisi (ben bolca
koydum)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ( has
zeytinyağı kullanın)
Yarım limon suyu
Kırmızı pul biber, sumak, tuz
Çocuklarımıza da sunabileceğimiz iyi bir tat diye düşünüyorum. Özellikle öğle
yemeklerinde sadece bunu bile yeseniz günlük olarak almanız gereken vitaminlerin
bir kısmını almış olabilirsiniz. Besleyici, doyurucu daha ne olsun. Hadi
bakalım hanımlar, nohutlar haşlandıktan sonrası çok kolay. Neden mi? Çünkü
hazır közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biber kullandım. Çalışan
bayanların kurtarıcısı. İyi markalar bulup güvenirseniz şanslısınız hanımlar.
Ev de de hazırlıyorum ama malum artık onları kış aylarında tükettik. Şimdi
gelelim nohut salatası tarifi nasıl hazırlanır? En kolay salata tarifleri
içinden seçtik.
nohutları bir gece önce suda yumuşatalım, sonra tencerede haşlayalım. |
hazır patlıcanları tabağa alalım, değilse fırında közleyip kaşıkla içini çıkaralım ve ekleyelim. |
Közlenmiş kırmızı biberleri ekleyelim. Hazır kullandığımızı belirtmiştik. |
Soğanları ekleyelim, Varsa taze soğan ekleyin derim. |
Haşlanmış nohutları ekleyin. |
mayanozları doğrayın |
patlıcanlı nohutlu salata için sos hazırlayalım.Zeytinyağ ilave edelim. |
Nohut salatasına sumak ekleyelim |
Sosu için yarım limon ilae edelim. |
Kırmızı pul biber ekleyelim. |
Nar Ekşisi eklemeden olmaz, ilave edelim. |
* Yaklaşık bir bardak nohutu suya koyalım yumuşasın.
* Yumuşayınca da haşlayalım. Ben bazen haşlayıp buzluğa atarım. O zaman
çözünmesini bekleyin ve sudan geçirin.
* Bu sırada eğer konserve kullanmayacaksanız patlıcanları yıkayın
kabuklarını delin ve fırına koyun. Yumuşayınca alın ve kabuklarından ayırın.
* Aynı işlemi kırmızı salçalık biber için uygulayın. ( Biz hazır kullandık)
* Nohut, biber ve patlıcan oda sıcaklığında olursa daha iyi oluyor. Çok
sıcak olmazsa, yine de damak zevkinize göre ayarlayın.
* Taze soğanları doğrayın ( Kuru soğan vardı onu kullandık)
* Maydanozu doğrayın.
* Salatalık turşusunu minik minik doğrayın, ekleyin.
* Tuzunu, sumağını, istenirse acı kırmızı pul biberini limon suyunu, nar
ekşisini ve zeytinyağını ekleyin.
* Güzelce harmanlayın.
Nohutlu salatanız hazır hanımlar. İster tek başına bir öğlen yemeği yapın ister
yemeklerin yanına hazırlayın. Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !