Headlines News :
Home » , » Patates Püresi Tarifi ( Hemen, Kolay, Lezzetli )

Patates Püresi Tarifi ( Hemen, Kolay, Lezzetli )

Written By aybik on 18 Temmuz 2013 Perşembe | 7/18/2013 10:49:00 ÖÖ



Patates Püresi Tarifi

 Patates püresi nasıl yapılır sorusununcevabı için buradayız bugün. Çok kolay bir meze. Özellikle et yemeklerinin yanına hazırlayacağımız bu meze güzel bir tada sahip. Bir de bol karabiberli yapıncada değmeyin keyfime. En çok kullandığım mezeler arasında yer alıyor ve patatesinde iyi bir besin kaynağı olduğunu düşünürsek keyfim bir kat daha yerine geliyor. 
İsteyen pul biberde koyun içine. Çabuk patates nasıl haşlanır ? sorusu gelirse aklınıza kabuklarını soyun, dörde bölün ve içine biraz tuz dökerek haşlayın.

Patates püresi tarifi için patetes püresi malzemlerini sıralayalım; 
Haşlanmış ve Kabukları Soyulmuş Patates
Resimlerle de görebileceğiniz gibi, 
4 adet patates orta boy olsun,
Tuz, karabiber,
Zeytinyağ
Not: Süt ve tereyağda eklenebiliri bunda eklemiyorum. 

Et yemeği yanına en güzel garnitür ya da et yemeği yanına en güzel meze tarifi arasında yer alan bu patates püresi için ;


  1.  Patatesleri haşlayın. ( Çatalla kontrol edin hemen batarsa, yumuşaksa pişmiştir)
  2.  Haşlanan patatesleri soyun. ( Hatta önceden soyarsanız daha çabuk haşlanır)
  3. Çatalla ezin.( Patates ezeceği varsa onu da kullanabilirsiniz)
  4. İçine isteğe bağlı tuz ve karabiber ekleyin.
  5. En son Zeytinyağ ilave edin. İsteğe bağlı miktarda ilave edin. 
Patatesleri İkiye Bölüp Haşlayalım

Patatesleri Soyalım
Tuz İlave Edelim
 En Son Zeytinyağ Ekleyelim

Et yanına meze patates püresi  tarifi hazır hanımlar. Afiyetle tüketin. isterseniz böyle  servis tabağında ikram edin. İsterseniz etin yanına görsel şölen oluşturark ikram edin. Afiyet olsun.
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.