Headlines News :
Home » , » Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi

Written By aybik on 30 Haziran 2013 Pazar | 6/30/2013 08:00:00 ÖÖ



Tarhana çorbası tarifi ( ev apımı )
Ev tarhanasının çorbası için tarifimizi hazırlamadan önce, harika bir çorba olan bu tarhananın sizin ve aileniz için ne kadar besleyici olduğunu unutmayın. Tarhanayı evde hazırlamanız ve ev yapımı tarhana çorbası kullanmanız en doğrusu. Sonuç en lezzetlisinden çıkar. Eğer yoksa ya da bulamıyorsanız en güzeli hazırından olun. Şimdi ev yapımı tarhana çorbası nasıl hazırlanır bir bakalım.


Tarhana Çorbası tarifi malzemeleri;
Ev tarhansı kullandık tarhana çorbası yapımında

4-5 yemek kaşığı kuru tarhana,
4-5 su bardağı su,
İsteyen salça koyabilir( Biz kullanmadık),
Bir diş sarımsak,
Kuru nane, Tuz, kırmızı toz biber, acı pul biber ( isteyen tatlı pul biber kullanabilir)

Besleyici sağlıklı çorba: Tarhana Çorbası













 
Çorbadan 4-5 kaşık ekleyin ve suda eritin
sonra kalan suyu ekleyin

İyice karıştırın
yağda tarhana sosu hazırlayalım, aşağıdaki adımları takip edin.

acı ya da tatlı pul biber ekleyelim



tarhana çorbasına, tatlı biber ekleyelim
kuru nane ekleyelim
en son kaynayan tarhanaya yağda kızarmış kırmızı biberli naneli sosu ekleyelim, karıştıralım bir dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatalım

 Tarhana Çorbası tarifi;
4 veya 5 yemek kaşığı dolusu tarhanayı tencerenize koyun ve yarım bardak oda sıcaklığında su ilave edin. Tarhanayı biraz içinde karıştırarak eritin. Bir iki dakika da öyle kalırsa daha iyi olur ve daha kolay pişer. Kalın suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar çorbayı karıştırın. Bırakırsanız topaklanır. Kaynadıktan sonra bir adet sarımsak (dövülmüş olursa daha iyi tat verir) ekleyin. İstediğiniz oranda tuzu da ekleyin. Karıştırın. Sarımsak şimdi hazırlayacağımız yağ içinde de olabilir fakat bize biraz ağır geliyor. Yağlı ve baharatlı sos için ister salça ekleyin ister eklemeyin. Biz eklemedik. Zeytinyağını ayrı bir tavaya koyun, üzerine pul biber, tatlı toz biber, kuru nane ekleyin ve hafif kızdırın. Bu karışımı daha sonra kaynamakta olan tarhana çorbasına ekleyin. Tarhana çorbası birkaç dakika kadar böyle kaynasın. Kıvamına bakın. Bazıları koyu bazıları daha sulu sever bu çorbayı. Üzeri kaymak tutmaya başlayınca pişmiş demektir. Tencereyi ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

tarhana çorbası hazır, isteyen kaşar ya da tulum penniri rendesi ile servis edebilir

Not : Eğer çorbanız kalırsa bir gün sonra daha koyu kıvamlı görürsünüz. İsterseniz yarım bardak sıcak su ile biraz daha kaynatın ve kıvamını istediğinize göre ayarlayın. Eğer çocuklar içecekse acı pul biber eklemeyebilirsiniz.
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.