Headlines News :
Home » , » Şehriyeli Pilav Tarifi ( Tane Tane )tane tane arpa şehriyeli pilav tarifi

Şehriyeli Pilav Tarifi ( Tane Tane )tane tane arpa şehriyeli pilav tarifi

Written By aybik on 10 Haziran 2013 Pazartesi | 6/10/2013 07:30:00 ÖS


tane tane arpa şehriyeli pilav tarifi
Pilavı güzel yapan her yemeği düzel yapar derler değil mi hanımlar. Tane tane mis kokulu pilav severlere bir tarifimiz var. Arpa şehriyeli pilav için hazırsanız akşama pilav var beyler diyelim. Zaten erkeklerinde en çok sevdiği yemekler arasında yer alır ve genellikle diğer etli ya da sebzeli Türk yemeklerinin yanında servis edilir bizim yemeklerde. Çok abartmayalım diyoruz ama her seferinde oldukça fazla tüketiyoruz. Kimisi et suyu ya da tablet koyuyor. İsteyen tablet koyabilir ama ben et suyunu kendim hazırlayıp buzluğa atıyorum, bugünde pilav tarifinde kullanmadım bunu. Birde bahsetmek istediğim bir şeyde şudur ki her kadının pilav tenceresi ayrıdır. Bazen o tencerede pilavdan başka yemek bile hazırlanmaz. Sorun yok rahat olun hanımlar hepimizin böyle takıntıları olabilir.

Pilav tarifi için neler gerekli malzemeler;


Az pilav yapacağımız için bir su bardağı pirinç (yıkanmış olsun)
Arpa Şehriye (yoksa tel şehriye de olabilir, hatta her ikisi de olabilir )
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı kadar Zeytinyağ (isteyenler tereyağ kullansın ya da margarin)

  






arpa şehriyeleri ekleyelim,
kahverengi bir hal alıncaya kadar kavuralım (dikkat edin çok çabuk kavruluyor)
tüm malzemeler içinde

biraz suyunu çekmiş ve pişiyor

veeee son hali harika değil mi?
Pilav Hazırlanışı;
Et suyu tablet ya da gerçek et suyu ( o zaman normal su miktarını ayarlayıp yarı yarıya yapabilirsiniz)
Pirinçleri yıkayalım. Önceden biraz ılık suda ve tuzda bekletebilirsiniz. Direk bekletmeden yapanlarda var. Nasıl alışırsanız öyle gidiyor. Tencereye yağı ilave edin, sonra arpa şehriyeleri ilave edin ve fotoğrafta göreceğiniz gibi, kahverengi oluncaya kadar kavurun. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri koyun. Karıştırın, birazda öyle kavurun. Üzerine 1,5 su bardağı suyu koyun ve biraz tuz ilave edin. Kapağı kapatın ve pirinçlerin yumuşamasını bekleyin. Göz göz olsun ve 7 ya da 8 dakika kadar pişsin. Yaklaşık on beş dakika kadar demlensin ve sonrasında da karıştırılsın. Şekilli ikram edebilirsiniz, çorba kasesi en yakın ihtimal gibi görünüyor. Afiyet olsun bakalım. 
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.