Domatesli Makarna Tarifi |
En fazla tükettiğim besin maddelerinden biri. Sade yoğurtlu
soslu domatesli makarna derken sebzeli ve daha değişik markalara kadar
gidebiliyorum. Durum böyle olunca da değişik makarna markaları arıyorsunuz
doğal olarak. Tattıklarım arasından sizlere sunacaklarım arasında Santa Sophia makarnası
var. Santa Sophia kesme makarna dediğimizde kalem makarna ya da penne olarak da
adlandırdığımız restoranlarda karşımıza çıkan çeşidi geliyor aklımıza. Sanırım
ben Kipa’dan almıştım. Diğer marketlerde rastlamadım. Promosyonlu olunca dikkatimizi
çekiyor tabi. Lezzetinde diğerlerine oranla aşırı bir tat farklı yok
diyebilirim. Kötü asla değil. Dolu dolu bir tadı var. Her tattığınızda bunu
hissedebiliyorsunuz.
Şimdi gelmemiz gereken konu makarna tarifi konusunda bugün
hangisini hazırlayacağımız. Yaz aylarında en güzel yemeklerden olan bu çeşit
için bugün sizlere bilindik yoğurtlu soslu makarna tarifi hazırlayacağımız.
Yoğurtlu domates soslu makarna için malzemelerimiz;
Yoğurtlu Domatesli makarna Malzemeleri |
Ortalama iki kişilik için tarifimiz,
1 Paket makarna (Santa Sophia kesme makarna kullandık ve bir paketin yarısı
kadarını kullandık)
2 iri domates
1 kırmızı biber
4-5 adet sarımsak
1,5 – 2 su bardağı kadar yoğurt ( Sütaş yoğurt kullandık)
5-6 adet kuru domates (metrodan almıştık)
2-3 dal taze nane
Yarım demet maydanoz
Tuz,
Taze karabiber ( Kullanmanızı tavsiye ediyorum, Bağdat marka
kullandık biz)
Kekik, Fesleğen
Zeytinyağ
Haşlayalım |
Süzelim |
Domatesleri rendeleyin ya da rondolayın |
Tavaya biraz yağ ilave edlim hanımlar, beyler |
Pişerken sarımsakları ilave edelim |
Biberleri keselim |
Tavaya ekleyelim |
kesilmiş olanları ekleyelim |
Sarımsak solu yoğurdu hazırlayalım |
Zeytinyağ ilave edlim |
Yoğurt ekleyelim |
Pişen domates sosunu ekleyelim |
Maydonozları ekleyelim |
Yoğurtlu domates soslu makarna nasıl hazırlanır?
·
* Makarnaları bol suda haşlayalım. Haşlama
sırasında tuz kullanın. Ben daha diri bir tat severim ama siz damak zevkinize
göre ayarlayın.
· *
Diğer yandan domatesleri rondodan geçirin (
kabukları ile atıyorum ben)
·
* Başka bir tavaya biraz zeytinyağ ilave edip rondodan
geçmiş domatesleri ilave edin. Kavurun biraz tuz ilave edin ve suyunu çekene
kadar kısık ateşte kavurun.
· * Bir yandan da sarmısakları soyun ve iki diş
sarımsağı ezin yoğurt ile karıştırın.
· * Diğer sarmısakları ince ince kesin ve pişen
domateslerin içine ekleyin. Harika bir koku salacaklardır.
· *
Kırmızı biberleri uzun uzun doğrayın ve
domatesler ile kavurun. ( Bu isteğe bağlı, ilave etmeyebilirsiniz)
· *
Maydanozları kesin( ince ince)
* Kuru domatesleri kesin ve tavaya ekleyin( En son, tuz miktarına dikkatedin)
· * Naneyi de yıkayın en son kullanacağız.
· *
Haşlanmış makarnayı süzün, tabağa alın ve
makarnanın üzerine önce biraz zeytinyağ dökün, sarımsaklı yoğurdu ilave edin.
·
* Yoğurdun üzerine domates sosunu dökün.
(Sıcakken)
· * Domates sosunun üzerine kesilmiş maydanozları
ilave edin üzerine taze naneyi koyun.
·
* Taze karabiberi dökün, tabağın kenarlarına da
kekik ilavesi yapıp sıcakken servise sunun.
etrafına ve içine biraz kekik varsa fesleğen koyun, Servise hazır |
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !