Soğuk Ayran Aşı Çorbası |
Yarma yıkanması için kabın içinde |
Biraz suda bekletelim |
Düdüklü tencerede haşlayalım |
Nane yoğurdun içine eklenecek |
Biraz tuzda ekleyelim |
Yoğurdu buğdauyın üzerine akleyelim |
Yoğurt ve buğdaya soğuk su ekleyelim |
Soğuk Çorbamız Hazır |
Soğuk çorba tarifi için malzemlere,
1 Bardak kadar haşlanmış yarma ( buğday) Önceden daha fazla haşlayın atın buzluğunuza gerektikçe çıkarın.
Çok sıvı olmayacak kadar koyu kıvam için yoğurt (5-6 yemek kaşığı )
Kuru ve taze nane
Tuz
İsteyen haşlanmış yoğurt ve haşlanmış mısır koyabilir. ( Mısır baskın tat oluyor, bilginize )
1- Yarmaları isterseniz bir gece suda bırakın, yumuşasın sonra haşlayın, istersenizde biraz suda bekletip direk haşlayın. Haşlarken tuz atabilirsiniz. Sonra çıkarın ve suyunu süzün.
2- Bir kaba yoğurt ve yarmayı alın,mısırları ekleyin iyice karıştırın, nane ve az tuz ekleyin. ( Taze nane az ekleyin
3- Soğuk su ekleyin. Kıvamını biraz koyu ayarlayın. Karıştırın.
4- Haşlanmış nohutta ekleyebilirsiniz.
Not: İlk deneyenler sadece yarma ile hazırlasınlar. Yarmanın (buğdayın) tadını almak istyenler için harika olur.
Resim yazısı ekle |
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !