Headlines News :
Home » » Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi

Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi

Written By aybik on 8 Temmuz 2013 Pazartesi | 7/08/2013 02:31:00 ÖS

Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi
Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi
Hanımlar Ramazan geldi hoş geldi. Bu yazımı Ramazan günlerinden bir gün önce yazıyorum ve İlk İftar yemeğiniz olmasını diliyorum. Tabi şöyle de düşünülebilir. Karnıyarık ilk gün için biraz ağır bir yemek olarak gelebilir. Eğer misafirleriniz gelecekse Ramazan Ayının şanına yakışır şekilde harika bir Karnıyarık yapabilirsiniz. İlk günleri daha hafif yemekler ile taçlandırabilir ve daha sonraki günlerde de bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Ramazan tarifleri nasıl hazırlanır aradığımız başlıklar arasında ise bu iki satıra karnıyarık yemeğini sıkıştırmayı düşündüm.

 Tepsi de Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi
Tencerede de hazırlayabilir lezzetli bir sunum elde edebilirsiniz.
Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi
Bizimkiler biraz büyük oldu ama çok lezzetlilerdi.
Ramazan tarifleri karnıyarık tarifi için malzemeleri sayalım; 6 kişilik için hazırlanmıştır,

6 adet Patlıcan zaten yemeğin ana maddesi ,
2 adet soğan
1 adet domates (şimdi bol bol var)
6 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça ( biber ve domates karışık)
250 gr. Kıyma (çekilmiş et)
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, isteyen kırmızıbiber kullanabilir.

Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi;
1-      Patlıcanlarısoy (çizgili olsun) Tuzlu suda 1 saat beklet. Çıkart ve kurula. Patlıcanları yağda kızart. Kenara al. Biberleri kızart. Kenara al.
2-      Tavada ya da tencerede soyup doğradığın soğanı kavur, üzerine kıymayı ekle, minik minik doğranan biberi, küp küp hazırlanan domatesi ekle. Tuz, karabiber ekle karıştır, bir çay bardağı kadar su ekle ve kaynat.
3-      Patlıcanları ortadan ikiye kes. Tepsiye koy. ( Tencere de olabilir ) Dikkatli ol içine malzeme koyacaksın. Dibe kadar kesme. Pişen malzemeyi içine doldur. İçine sığmıyorsa hafif ez.
4-      Üzerine kesilmiş domates, biber ve sarımsakları ekle.
5-      Tepsinin dibine bir kase sıcak suda erittiğin salçayı koy, patlıcanlara ilave etmezsek daha iyi olur, taşma yapabilir.
6-      Ortalama 170 derece de daha önceden ısıtılan fırına koy ve 20-25 dakika kadar pişir. Tepsi yoksa ya da fırın yoksa tencerede de aynı sürelerde pişecektir aklınızda olsun.
Ramazan tariflerinin ilkinden bu kadar afiyet olsun hanımlar. Düşüncelerinizi bekliyorum.  Şehriyeli Pilav tarifi ile de harika bir yan lezzet yakalayabilirsiniz.
Hafif üzeri kızarınca ben daha çok seviyorum, yanına cakıl ile harika, bir de pilav oldu mu değmeyin keyfime.
Paylaşmak Güzeldir :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

En Çok Okunan Konular

Ziyaretçi Yorumları

.