Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi |
Hanımlar Ramazan geldi hoş geldi. Bu yazımı Ramazan
günlerinden bir gün önce yazıyorum ve İlk İftar yemeğiniz olmasını diliyorum. Tabi
şöyle de düşünülebilir. Karnıyarık ilk gün için biraz ağır bir yemek olarak gelebilir.
Eğer misafirleriniz gelecekse Ramazan Ayının şanına yakışır şekilde harika bir Karnıyarık
yapabilirsiniz. İlk günleri daha hafif yemekler ile taçlandırabilir ve daha
sonraki günlerde de bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Ramazan tarifleri nasıl
hazırlanır aradığımız başlıklar arasında ise bu iki satıra karnıyarık yemeğini sıkıştırmayı
düşündüm.
Tepsi de Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi |
Tencerede de hazırlayabilir lezzetli bir sunum elde edebilirsiniz. |
Bizimkiler biraz büyük oldu ama çok lezzetlilerdi. |
Ramazan tarifleri karnıyarık tarifi için malzemeleri
sayalım; 6 kişilik için hazırlanmıştır,
6 adet Patlıcan zaten yemeğin ana maddesi ,
2 adet soğan
1 adet domates (şimdi bol bol var)
6 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça ( biber ve domates karışık)
250 gr. Kıyma (çekilmiş et)
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, isteyen kırmızıbiber kullanabilir.
Ramazan Tarifleri Karnıyarık Tarifi;
1-
Patlıcanlarısoy (çizgili olsun) Tuzlu suda 1
saat beklet. Çıkart ve kurula. Patlıcanları yağda kızart. Kenara al. Biberleri
kızart. Kenara al.
2-
Tavada ya da tencerede soyup doğradığın soğanı
kavur, üzerine kıymayı ekle, minik minik doğranan biberi, küp küp hazırlanan
domatesi ekle. Tuz, karabiber ekle karıştır, bir çay bardağı kadar su ekle ve
kaynat.
3-
Patlıcanları ortadan ikiye kes. Tepsiye koy. (
Tencere de olabilir ) Dikkatli ol içine malzeme koyacaksın. Dibe kadar kesme.
Pişen malzemeyi içine doldur. İçine sığmıyorsa hafif ez.
4-
Üzerine kesilmiş domates, biber ve sarımsakları
ekle.
5-
Tepsinin dibine bir kase sıcak suda erittiğin
salçayı koy, patlıcanlara ilave etmezsek daha iyi olur, taşma yapabilir.
6-
Ortalama 170 derece de daha önceden ısıtılan
fırına koy ve 20-25 dakika kadar pişir. Tepsi yoksa ya da fırın yoksa tencerede
de aynı sürelerde pişecektir aklınızda olsun.
Ramazan tariflerinin ilkinden bu kadar afiyet olsun
hanımlar. Düşüncelerinizi bekliyorum. Şehriyeli Pilav tarifi ile de harika bir yan lezzet yakalayabilirsiniz.
Hafif üzeri kızarınca ben daha çok seviyorum, yanına cakıl ile harika, bir de pilav oldu mu değmeyin keyfime. |
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !