Patates Püresi Tarifi |
Patates püresi nasıl yapılır sorusununcevabı için buradayız bugün. Çok kolay bir meze. Özellikle et yemeklerinin yanına
hazırlayacağımız bu meze güzel bir tada sahip. Bir de bol karabiberli yapıncada değmeyin keyfime. En çok kullandığım mezeler arasında yer alıyor ve patatesinde iyi bir besin kaynağı olduğunu düşünürsek keyfim bir kat daha yerine geliyor.
İsteyen pul biberde koyun içine. Çabuk patates nasıl haşlanır ? sorusu gelirse aklınıza kabuklarını soyun, dörde bölün ve içine biraz tuz dökerek haşlayın.
Patates püresi tarifi için patetes püresi malzemlerini sıralayalım;
Haşlanmış ve Kabukları Soyulmuş Patates |
Resimlerle de görebileceğiniz gibi,
4 adet patates orta boy olsun,
Tuz, karabiber,
Zeytinyağ
Not: Süt ve tereyağda eklenebiliri bunda eklemiyorum.
Et yemeği yanına en güzel garnitür ya da et yemeği yanına en güzel meze tarifi arasında yer alan bu patates püresi için ;
- Patatesleri haşlayın. ( Çatalla kontrol edin hemen batarsa, yumuşaksa pişmiştir)
- Haşlanan patatesleri soyun. ( Hatta önceden soyarsanız daha çabuk haşlanır)
- Çatalla ezin.( Patates ezeceği varsa onu da kullanabilirsiniz)
- İçine isteğe bağlı tuz ve karabiber ekleyin.
- En son Zeytinyağ ilave edin. İsteğe bağlı miktarda ilave edin.
Patatesleri İkiye Bölüp Haşlayalım |
Patatesleri Soyalım |
Tuz İlave Edelim |
En Son Zeytinyağ Ekleyelim |
Et yanına meze patates püresi tarifi hazır hanımlar. Afiyetle tüketin. isterseniz böyle servis tabağında ikram edin. İsterseniz etin yanına görsel şölen oluşturark ikram edin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !