Napoliten (Domates sos)
için
4 adet orta boy olgun domates (1 paket makarna için )
1 adet orta boy kuru soğan (normal tarifinde olsa da ben soğan koymadım)
3 diş sarımsak (leziz bir tat için)
Biraz kuru fesleğen
Kurutulmuş domates (isteğe bağlı, lezzet katıyor)
Biraz ince kıyılmış maydanoz (istenirse attırılabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (mis gibi bize köyden geliyor)
1 yemek kaşığı salça (ben eklemedim)
tuz ve taze karabiber (bağdat taze karabiber kullandım)
Biraz ince kıyılmış maydanoz (istenirse attırılabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (mis gibi bize köyden geliyor)
1 yemek kaşığı salça (ben eklemedim)
tuz ve taze karabiber (bağdat taze karabiber kullandım)
Biz sarımsaklı Yörsan yoğurtta kullandık. Ayrıca 1 adet havuç ve
biberde kullandık. (isteğe bağlı olarak)
1 paket makarna
Suyu
kaynatalım ve makarnaları içine atalım. 1 Paket Pastavilla buket makarna kullandım. Eğer Buket makarnayı
denemediyseniz mutlaka deneyin derim Biraz daha geç pişiyor ama tadı ve kıvamı
çok güzel. Yeni çeşitler denemek hoş olsa gerek hanımlar. İçine tuz ve iki
kaşık yağı koyalım. Ben biraz diri makarna severim ama henüz İtalyan’lar kadar
olanını değil. O yolda ilerliyorum, kesin. Siz kendi isteğinize göre pişirin.
Makarna kaynarken bir yandan domatesleri rondodan geçirin derim. Ben
kabuklarını soymuyorum domateslerin. İsteyenler soyabilir. Zaten robotta bir
güzel yok oluyorlar. Rondodan geçmiş domatesleri biraz yağ ile tavaya alın ve
suyunu çekene kadar birazda tuz ve sarımsakları hatta kuru domatesleri ekleyerek pişirin. Mis kokular
gelmeye başladı. Bir yandan makarnanızı kontrol edin. Suyunu çekene kadar benim
ek olarak hazırladığım biber ve havuç ilavesini isterseniz sizde
yapabilirsiniz. Kabukları soyulmuş ve yıkanmış havucu ayrıca yeşil biberi
julyen dediğimiz tarzda kesin. ( Julyen ; uzun ve ince doğranmış ) Az yağda
soteleyin. Bu arada makarnalar olmuş ise çıkarın ve süzün, domates sosu suyunu
çekmiş ise hazırdır. Biberler ve havuç da hazır ise az bir işimiz kaldı. Şimdi
ister bu malzemeleri üst üste koyun ister, yoğurt ekleyin. Biz ekledik. Yaz sıcaklarında
serin serin iyi olur diye. Şimdi sıra şöyle ki fotoğraflarımdan da takip
edebilirsiniz.
ilk olarak makarnayı haşlayalım |
4 adet domates hazırlayalım |
domatesleri rondodan geçirin, yoksa rendeleyelim, isteyen minik minik de doğrayabilir |
domatesler suyunu çekene kadar pişirelim ve sarımsak ile kuru domates ekleyelim |
havuç ve biberleri julyen keselim, |
tavada soteleyelim |
yörsan yoğurt tercih ediyoruz genelde |
yoğurdumuzda hazır napoliten sos üzerine( sarımsakta ilave ettik) |
Makarna tabağımıza önce Pastavilla buket makarnayı aldık, üzerine
sarımsakla hazırladığımız Yörsan yoğurdu koyduk, üzerine ellerimizle
hazırladığımız napoliten sosu (domates sosunu koyduk), isteyen maydanoz ve
fesleğeni ekleyebilir. Üzerine hazırladığımız pişmiş havuç ve yeşilbiberleri
aldık. Taze karabiberi de ekledik mi işte yaz aylarının pratik napoliten soslu
makarna tarifi hazır hanımlar.
napoliten soslu makarna hazır |
Domates soslu makarna hazırlanışı |
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !