Hanımlar buzlu yeşilçay tarifinin kısa zamanda geleceğini
söylemiştim. İşte sizler için hazırladım. Tarif Dr. Ender Saraç Buzlu yeşilçay
tarifi. Bende sadece yeşil nane yoktu bu nedenle taze nane ekleyemedim. İçerken
hemen taze nane almam lazım. Öncelikle malzemeleri sizlere ileteyim. Buradaki
amacımız yemek ve mutfak malzemeleri adına paylaşımlarda bulunmak. Bunu hatırlatmadan da geçemeyeceğim. En iyiyi en güzeli basitte olsa iletebilmek.
Şimdi bu tarif 1,5 litre su için hazırlanmış. Malzemeleri biraz
daha azaltarak yarım litre için uyguladım diyebilirim. Tarifim orjinalini
paylaşıyorum sizlere.
1,5
litre iyi su (kaynama noktasına gelinceye kadar ısıt)
1 yemek kaşığı yeşil çay
1 adet limon
birkaç dal taze nane
biraz esmer şeker
1,5 tatlı kaşığı bal
1 adet yeşil elma
Buz (istenilen miktarda )
|
yeşil çayı |
|
süzdükten sonra limon suyunu ve balı ekliyoruz |
|
Elmalı buzlu soğuk çayın en son hali |
Benim
uygulamalarımda resimlerimize bakarak daha kolay hazırlayabilirsiniz. Şeffaf çaydanlık ile hazırladım. Suyu başka
bir kapta kaynama noktasına kadar ısıttım ve cam çaydanlık içine aldım. Üzerine
yeşil çay yapraklarını koydum. Bir adet
limonu sıkıp suyunu ayırdım ve kabuklarını çayın içine atıp ılınıncaya kadar
beklettim. Ilınınca süzdüm. Demlenmesini bekledik kısacası. Bu arada sıcakken şeker koymak isteyenler esmer şeker koyabilirler. Ben
koymadım. İyice ılındıktan sonra bal koymayı tercih ettim. Daha sağlıklı. Ilındıktan
sonra bal koyup, daha önce sıktığım limonun suyunu ilave ettim, sonra yeşil
elmayı dilimlere ayırıp çayın içine ilave ettim. Biraz oda sıcaklığında beklettim
ve doğru dolaba koydum. Daha önce dediğim gibi taze nane olmadığı için ilave
edemedim. Siz bu aşamada naneyi ilave edin. Servis ederken de koyabilirsiniz elma ve yeşil
naneyi. Servis sırasında buz ilave edip daha da soğuk içebilirsiniz. Bizim ki görünce taze çayı, soğuk buzlu ve
elmalı. Dayanamadı, hemen içmek istedi. Bakalım beğenecek mi. Afiyet olsun
hanımlar.
cok tesekkurler:)
YanıtlaSilAfiyet olsun, yeni tariflerimizde görüşmek üzere.
Sil